Styrelsemöte i sammanfattning

Extra: Kom ihåg att det är fredagsmys/studiecirkel nu på fredag kl 18! Vi ser "Vikingarnas försvunna armé" som finns på SVT Play och har en diskussion om programmet medan vi lagar valfri mat och dricker något gott. Vikingakläder gäller!


Söndagen den 18e hade styrelsen för Byalaget möte. Förutom sedvanliga mötespunkter lämnade vår gårdskarl, Nicklas, rapport:

· Vi måste tjära smedjan, kokhuset och väggarna på långhuset. Vi har 30 000 kr som är öronmärkta till tjära.

· Nicklas skapar en “att göra lista” som kommer finnas på gården.

· Vi ska köpa och plantera äpple och päronträd.

· Vi kommer att bygga ett rökeri.

· En snidad portal kommer sättas upp över spången vid toan.


Verksamhetsplanen har följande aktiveter:

· 30 april firar vi valborg. Vi kommer att elda upp allt vi samlade ihop på arbetsdagen 17/4. Vi ska även ha ett litet knytkalas. Alla tar med sig en rätt för tre personer . Vi samlas kl 16 i vikingakläder. Det finns att låna på gården om man inte har några. Självklart håller vi coronaavstånd, och om vi känner oss det minsta dåliga stannar vi hemma.

· 1 Maj arbetsdag

· 2 Maj sömnad

· Midsommarfirande kommer det att bli på midsommardagen


Vi kommer att ha bovecka antingen vecka 27 eller 28, det är inte helt bestämt ännu. Hör GÄRNA av dig till styrelsen och berätta när du vill, vi måste bestämma datum snart.


Marknaden kommer att hållas i augusti såvida rekommendationerna tillåter det.


Vi har fått en hel del timmer av kommunen. Helgen 5-6 juni ska vi flytta det, så GÖR PLATS I ALMANACKAN! Vi behöver alla starka vikingar vi kan få ihop då. Dock har vi inte fått tag på någon som har en traktor med kärra som kan hjälpa oss, så känner du någon som har det, säg till! Byalaget betalar diesel samt lunch.


Övriga frågor:

· Vägbom: Christian kommer att kolla upp med stolpe mitt i vägen så att inte bilar kan köra upp till gården.

· Tomter: det är flera som vill ha tomter att ha och där ha vi sagt 5x5m/tomt, och på fredag 30 när vi ses kommer de som vill ha tomter att gå igenom gården och tinga sina under ledning av Petra.

· Nästa styrelsemöte blir 9/5 kl.1


Protokollet finns att få för medlemmar som vill läsa det i sin helhet. Kontakta sekreterare Johan Finnman.


6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Arbetsdag, bovecka och marknad!

Vikingar! Femte och sjätte juni är det arbetsdag. Då ska vi frakta timmer och plankor upp till gården. Dem ska vi använda bland annat till att bygga vår vedbod av. Vi samlas klockan 10 på gården. Vi h

Valborgsfirande och mer på gång!

På fredag 30 april samlas vid på vikingagården vid ca 16:00 (i vikingakläder, har man inga egna så finns det att låna på gården) för att välkomna våren med en brasa. Vi tar med mat själva. Var och en

Valborgsfirande och arbetsdag

Hej! På Valborgsmässoafton håller vi en brasa på gården. Vi samlas vid 17-tiden och staplar och tänder elden. Efter det är det knytkalas. Alla tar med en rätt som räcker till minst tre personer så får

Ale Vikingagård